• Vianočné trhy

          • Sociálny podnik Drevenô koliesko v spolupráci s našou školou pre Vás pripravili dielničky, kde sa budú vyrábať vianočné ozdoby.

            Príďte si vytvoriť jedinečné drevené ozdoby, kúpou týchto, ale aj ďalších produktov od Drevenô koliesko podporíte jednorodičovské rodiny.

            Aj vďaka vám môže byť drevené koliesko záchranné.

          • Exkurzia - Majolika v Modre

          • Na hodine techniky sme so žiakmi 5.A a 5.B preberali tému remeslá. Tak sme si povedali, že by nebolo zlé, vidieť nejaké remeslo aj v praxi a vytvoriť niečo vlastnými rukami, pretože radi pracujeme manuálne. Voľba padla na výrobu keramiky v Majolike - Modra. Našu predstavu sme zrealizovali 23.11.2022. Počasie nám prialo, nálada bola výborná. Mali sme možnosť vidieť priestor výroby a maľovanie keramiky, video nám bližšie priblížilo históriu a súčasnosť keramikárskeho remesla. Pán majster nám ukázal, ako sa na hrnčiarskom kruhu dá z hliny vytvoriť váza. V dielničke si žiaci vlastnoručne namaľovali keramikársky polotovar podľa vlastnej fantázie, čo ich veľmi bavilo. O 3 týždne budú naše výrobky vypálené, už teraz netrpezlivo čakáme a tešíme sa z toho, čo sme vytvorili našimi rukami.

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

          • Naša ZŠ sa v školskom roku 2022/2023 zapojí po tretíkrát do charitatívnej akcie - Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

            Myšlienkou charitatívnej akcie je potešiť osamelých seniorov vianočnými darčekmi. Naši starkí potrebujú lásku a pozornosť v týchto časoch. Naplňte krabicu od topánok maličkosťami, ktoré ich rozveselia. Často je to jediný darček, ktorý dostanú, preto do krabice nezabudnite vložiť aj kúsok svojho srdca! 

             

            Tipy, čím naplniť krabičku

            Niečo teplé: káva, ovocný čaj, bylinkový čaj, cappuccino, horúca čokoláda, horúci nápoj

            Niečo slané: slané kekse, praclíky, kukuričné chrumky, krekery, paštéta Majka, macesy

            Niečo sladké: keksík, perníčky, šalviové cukríky, hroznový cukor, DIA kekse, DIA čokoláda, piškóty, plnený croissant, ovocné detské taštičky, detská výživa, krabičkový džúsik, maslové kekse, venčeky, džem, mäkké sušené ovocie, detský nápoj so ,,sosáčikom,, na pitie

            Niečo voňavé: sprchový gél, šampón, tekuté mydlo, vlhčené servítky, telové mlieko, sprej, krém na ruky, krém na nohy, krém na tvár, balzam na pery, zubná pasta, corega tablety, toaletná voda, parfum

            Niečo na seba: teplé ponožky, papučky, rukavice, čiapka, veselé ponožky, tielko, textilné kapesníky, malý mäkký uteráčik

            Niečo na čítanie: krížovky, časopisy ako Slovenka/ Život, Žena a život/ Napísal život/ Zdravie Kniha básní, Duchovná literatúra, Motivačná literatúra, knihy s pozitívnou tematikou, vlastnoručne napísaný list od srdca

            Niečo pre potešenie: kresbičky od detí, prázdne pohľadnice s nalepenou známkou ( 1 môže byť aj s Vašou vypísanou adresou ale nemusí), drobnú vianočnú dekoráciu, soška anjelika, malý vankúšik, nahrievaci vankúšik, malý plyšový macko do ruky, náramok na ruku, ruženec, pekná šálka, veselý pohár so slamkou, hrebienok

             

            Čo nedať do krabičky

            • Použité alebo špinavé veci ( oblečenie, drogéria atď.)
            • Otvorené potraviny alebo potraviny po záručnej dobe 
            • Čerstvé ovocie a čerstvé potraviny (vzhľadom na dobu kým budú odovzdané)
            • Trvanlivé potraviny (napr. cestoviny, polievky, fazuľa, horčica, veci do mikrovlnky atď.)
            • Priveľké veci, ktoré zaberú veľkú časť krabice (napr. veľká krabica džúsu, veľké balenie papierových vreckoviek/toal. papiera, veľká plyšová hračka)
            • Špecifický kus oblečenia ( tepláky, sveter, pyžamo- ťažko trafiť, že krabičku dostane niekto práve s touto veľkosťou oblečenia)
            • Sviečky, zapaľovače, čistiace prostriedky
            • Lieky, alkohol, šumivé rozpustné tablety do vody 
            • Nebezpečné predmety (napr. ostré nožničky, pilníky atď.)
            • Zbytočnosti, ktoré Vám samým doma zavadzajú ( napr. rôzne staré sošky, staré dekorácie, staré knihy nezaujímavého alebo pesimistického obsahu atď.)
            • Neobalené krabičky vianočným papierom ( nezabalený vrch a spodok zvlášť)
            • Nevyvážené krabičky ( plná krabička jedného kusu oblečenia, plná krabička len čajov alebo len sladkostí či kozmetiky)

            Krabičky môžete odovzdať priamo triedenej pani učiteľke, alebo ráno pri vstupe do budovy školy.

            Ďakujeme, že máte srdcia na správnom mieste!

          • Vesmír a slnečná sústava

          • Žiaci 4.ročníka sa na hodinách prírodovedy učili o vesmíre a o slnečnej sústave. Táto téma ich veľmi zaujala. S nadšením si pripravili krásne projekty.

          • 7.A a 7.B na opernom predstavení - Čert a Káča v SND

          • Opera Čert a Káča je jedným z diel českého hudobného skladateľa Antonína Dvořáka, ktorý ju napísal na konci 19. storočia na motívy rozprávky Čert a Káča od spisovateľky Boženy Nemcovej.
            Spoločne sme sa teda naozaj museli vrátiť v čase, pretože počas celého predstavenia bolo veľmi cítiť rozdelenie spoločnosti na chudobných poddaných a bohatých pánov, ktorí žili v prepychu z ich daní.
            Páni nakoniec pred strachom z pekla svoje  činy oľutovali a na znak " dobrého a spravodlivého zmýšľania" dali ľuďom slobodu. V SND sme videli klasickú rozprávku so šťastným koncom. Chceli by sme veľmi pochváliť siedmakov za dodržanie pravidiel etikety, pretože v tomto prípade existujú určité normy a pravidlá, ktoré sa v divadle dodržujú.  A to siedmaci zvládli výborne.

            Mgr. Jana Hrnčiariková

          • Beseda so spisovateľom

          • 3.11. 2022 sa v KIS udiali neskutočné veci. Našich žiakov 3. ročníka prišiel navštíviť známy pedagóg a spisovateľ Dávid Králik. Svojimi aktivitami nám predstavil svet dvoch dievčat, ktoré sa stratili. Autor poukazuje na rozličné vlastnosti sestier, prostredníctvom zaujímavého nápadu – čitateľ si sám vyberá, ako bude v čítaní knihy pokračovať. Žiaci mali možnosť voľby aj na besede, sami rozhodovali ako v príbehu budú pokračovať. V jablku sú skryté mnohé príbehy, ktoré čítate netradičným spôsobom, lúštite záhady a rébusy. Žiaci si zaspievali, lúštili hádanku a započúvali sa do príbehu...