• FOTOSÚŤAŽ

          • Milí žiaci,

            pozývame Vás  k nahliadaniu na okolie cez objektívy fotoaparátov v rámci Fotosúťaže.

            V programe Zelená škola máme už druhý a veríme, že posledný rok tému ODPAD - zaostríme práve na túo tému.

            Predstavujeme Vám súťažné kategórie:

            1. Odpad - ako sme s ním naložili

            2. Fungujeme “bezodpadovo”

            3. Recyklujeme

            4. Znovuvyužívame

            Svoje zábery posielajte od 30.1. do 28.2.2023 na mailovú adresu: sutazzssenkvice@gmail.com.

            Do mailu nezabudnite napísať svoje meno, triedu a tému, do ktorej sa chcete zapojiť.

            Pozor!

            Do každej témy môžete poslať len jeden záber, preto si premyslite, ktorý je ten správny.

            Po skončení termínu nájdete na stránke školy galériu fotografií s menami súťažiacich, za ktorých budete môcť zahlasovať formou ankety prostredníctvom Edupage. Hlasovania sa zúčastnia rodičia, žiaci i učitelia.Tešíme sa na Vaše zábery.

            Dofotenia, priatelia!

          • Olympiáda z biológie

          • Olympiáda z biológie sa uskutočnila v dňoch 12.1.2023 a 13.1.2023, pozostávala z teoretickej a praktickej časti.  

            V kategórii C sa zúčastnilo 11 žiakov. Postupujúci do okresného kola biologickej olympiády sú Tamara Macáková a  Eliška Nováková.

            Postupujúcim gratulujeme a budeme im držať palce v okresnom kole.

          • Šaliansky Maťko

          • Dňa 20.1.2023 sa v našej škole uskutočnila súťaž v prednese povestí - Šaliansky Maťko. V 1. kategórii sa na 1. mieste umiestnila Adela Mária Danková z 3.B a na 2. mieste Juraj Švec z 2.B. V 3. kategórii sa na 1. mieste umiestnila Lucia Martišovičová zo 6.B. Adelka Mária Danková a Lucka Martišovičová nás budú reprezentovať v okresnom kole v Pezinku. Výhercom srdečne blahoželáme.

          • KOMPARO

          • Dňa 10.11.2022 sa uskutočnilo dobrovoľné testovanie žiakov 8. a 9. ročníka – KOMPARO.

            Komparo je systém nezávislej externej evaluácie škôl, je zdrojom množstva cenných informácií o výsledkoch a efektívnosti vzdelávania. Z ôsmeho ročníka sa testovania zúčastnilo 21 žiakov. Žiaci boli testovaní zo slovenského jazyka, matematiky, dejepisu, fyziky a zo všeobecnovzdelávacích študijných predpokladov. Výsledkami svojich žiakov v matematike, v slovenskom jazyku a literatúre, v dejepise a vo fyzike sa škola zaradila medzi 25 % najúspešnejších škôl.

            Z deviateho ročníka sa testovania zúčastnilo 36 žiakov. Žiaci boli testovaní zo slovenského jazyka a matematiky. Výsledkami svojich žiakov v matematike a v slovenskom jazyku a literatúre sa škola zaradila medzi 25 % najúspešnejších škôl.

             

          • Projekt "Obleč sa ako rocker"

          • Žiaci 8.A a 8.B sa v dňoch 9. a 10.1 2023 sa v rámci hudobnej výchovy zapojili do projektu týkajúceho sa aktuálne preberanej témy, ktorou je Rocková hudba. Podľa prezentácie od pani učiteľky Januchovej si mali vytvoriť rockové outfity obsahujúci minimálne 3 typické prvky rockovej módy. Väčšina žiakov sa tejto úlohy zhostila veľmi zodpovedne a kreatívne, výsledkom čoho boli naozaj krásne a premyslené kreácie. Dievčatá siahli po tmavých rúžoch, očných linkách a čiernych nechtoch, využili rôzne druhy šperkov, falošných pearcingov a objavili sa dokonca aj punkové zicherky v ušiach a farebné príčesky vo vlasoch. Chlapci siahli po grunge-ových flanelových košeliach, čiernych tričkých s napísmi,  falošných tetovaniach, klobúkoch či slnečných okuliaroch. Vrcholom tejto akcie bola prezentácia Jána Danka z 8.A, ktorý prišiel oblečený v štýle kapely AC DC a na elektrickej gitare zahral úryvky z niekoľkých rockových hitov.

          • Olympiáda z nemeckého jazyka

          • Olympiáda z nemeckého jazyka sa uskutočnila v dňoch 25.11. a 28.11.2022, pozostávala z písomnej a ústnej časti. Žiaci si overili svoje vedomosti z gramatiky,  čítania s porozumením a opisu obrázka.

            V kategórii 1B sa zúčastnilo 7 žiakov. Postupujúci do okresného kola nemeckej olympiády sú Eliška Nováková a Lukáš Rédeky.

            V kategórii 1C súťažili dvaja žiaci. Postupujúci do krajského kola nemeckej olympiády je Marco Marana.


            Postupujúcim gratulujeme a budeme im držať palce v okresnom a krajskom kole.

          • Pytagoriáda

          • Dňa 7. a 8.12.2022 sa uskutočnilo školské kolo Pytagoriády, na ktorom sa v kategórii P3 zúčastnilo 10 žiakov a z toho bolo 6 úspešných riešiteľov - Matej Skyba, Vincent Krajčovič, Jakub Červenka, Júlia Valovičová, Ema Medveďová, Dorota Kakalíková.

            Kategórie P4 sa zúčastnilo 14 žiakov a z nich bolo 8 úspešných riešiteľov - Philip Dupľák, Šimon Budoš, Lukas Lipnický, Tomáš Chromík, Peter Koplinger, Teodor Lio, Karolína Slotíková, Adela Rišková.

            Kategóriu P5 absolvovalo5 žiakov a z nich boli úspešní riešitelia Michal Vojtko a Jakub Kollár.

            V kategórii P6 zabojovali 4 žiaci a úspešným riešiteľom bola Barbora Kakalíková.

            V kategórii P8 sa zúčastnili dvaja žiaci, ktorí boli zároveň aj úspešnými riešiteľmi - Alica Fidriková a Ján Danko.

            Všetkým úspešným riešiteľom gratulujeme a držíme palce v okresnom kole.