• Poďakovanie

          • Naša škola sa chce veľmi pekne poďakovať firme LiV-EPI,s.r.o. a Rade rodičov pri ZŠ Šenkvice za zakúpenie 12 kusov skriniek na mobilné telefóny, ktoré boli namontované v triedach 2.stupňa. Žiacke mobily budú počas vyučovania bezpečne uložené v týchto uzamykateľných skrinkách.

          • Oznam

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            školské vyučovanie v školskom roku 2022/2023 sa začína 5.9.2022 slávnostným otvorením šk. roka v priestore parku pred školou (priaznivé počasie) alebo v priestore školskej telocvične (nepriaznivé počasie). Vstup do areálu školy  cez bočnú bránu zo Školskej ulice.

            5.9.2022       8:00 hod. slávnostná svätá omša v Kostole sv. Anny v Šenkviciach

                                 9:15 hod. slávnostné otvorenie šk. roka

                                 ŠKD a ŠJ nebudú v prevádzke

            6.9.2022       1. stupeň 8:00 - 11:40 hod.

                                 2. stupeň 8:00 - 12:35 hod.

                                 ŠKD v riadnej prevádzke (aj ranný ŠKD)

                                 ŠJ - v riadnej prevádzke iba pre žiakov 1. stupňa

            7.9.2022       riadne vyučovanie podľa rozvrhu hodín

             

            Umiestnenie tried:

            - budova 2. stupňa: 1.A, 1.B, 1.C, 2.B + všetky triedy 2. stupňa + 1., 2., 3., 8. oddelenie ŠKD

            - Kultúrne a informačné centrum Šenkvice (KIS): 2.A, 2.C, 3.A, 3.B, 3.C + 4., 5., 6.,7. oddelenie ŠKD

            - malá telocvičňa : 4.B

            - učebňa techniky: 4.A

             

            Obedy v dočasnej výdajni stravy v bývalej reštaurácii Milka sa budú pre žiakov 1. stupňa vydávať od 11:40 do 14:00 hod. podľa presného harmonogramu, ktorý z dôvodu náročnej situácie a obmedzenej kapacity priestorov nebude možné meniť. O presnom čase obedov Vás budú informovať pani vychovávateľky prostredníctvom EduPage.

            Ranný školský klub bude v budove 2. stupňa a poobedná zberná trieda bude tiež v budove 2. stupňa v 1. B triede. Do ranného školského klubu sa deti schádzajú od 6:30 do 7:30 hod. a cca 7:40 sa presunú do KIS. Z KIS sa budú deti o 15:45 hod. presúvať do budovy školy do zbernej triedy.

            Školský autobus bude premávať od 6.9.2022 a bude deti vykladať pred budovou školy a pred kultúrnym domom.

          • Oznam ŠJ

          • Oznam o prihlasovaní na stravu v školskom roku 2022/2023 spolu s dokumentmi na stiahnutie nájdete v ľavom menu (ktoré sa zobrazí, po kliknutí na tri vodorovné čiarky v ľavom hornom rohu) v sekcii Školská jedáleň - Prihlasovanie na stravu.

          • Oznam o organizácii vyučovanie v šk. r. 2022/2023

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            ako iste viete, z dôvodu rozsiahlej rekonštrukcie školy a školskej kuchyne bude organizácia vyučovania a stravovania v školskej jedálni prispôsobená aktuálnej situácii. V spolupráci so zriaďovateľom školy sme sa snažili zabrániť dvojzmennej prevádzke, nakoľko budovu 1. stupňa a kuchyňu s jedálňou nebudeme môcť používať do ukončenia rekonštrukčných prác. Niektorí žiaci prvého stupňa sa budú vyučovať v náhradných priestoroch Kultúrneho a informačného strediska v Šenkviciach (KIS), v učebni techniky a v malej telocvični. Stravovanie bolo možné zabezpečiť iba pre žiakov 1. stupňa, nakoľko variť budeme v kuchyni Materskej školy v Šenkviciach a stravu budeme vydávať v priestoroch bývalej reštaurácie na Námestí G. Kolinoviča.

            Fungovanie školského klubu detí bude zabezpečené pre všetkých žiakov 1. stupňa, ktorí sa prihlásili v prihlasovacej akcii na konci šk. r. 2021/2022. Časť oddelení bude umiestnená v KIS Šenkvice a časť bude v budove 2. stupňa.

            Vyvinuli sme veľké úsilie, aby žiaci mali v týchto dočasných priestoroch zabezpečený maximálne možný komfort počas vyučovania. Tento školský rok bude náročný pre všetkých. Bude si vyžadovať veľkú dávku tolerancie a trpezlivosti nielen zo strany pedagógov, ale i žiakov a rodičov. Veríme, že spoločnými silami túto náročnú situáciu zvládneme a vrátime sa do komfortných priestorov školy, ktoré budú spĺňať požiadavky 21. storočia. 

            Vopred Vám ďakujeme za pochopenie a spoluprácu.

            Ďalšie informácie a presné umiestnenie tried Vám včas poskytneme prostredníctvom webovej stránky školy.

            Vedenie školy

             

          • Rozlúčka s deviatakmi

          • Dnes sme sa rozlúčili s našimi deviatakmi krátkym programom a videom, ktoré si pripravili. Od školy dostali sladkú tortu. Prajeme našim deviatakom úspešný štart na stredných školách, ktoré si vybrali a veľa šťastia v osobnom živote. Dovidenia 

          • EKO - trieda

          • Milí žiaci, milí rodičia, vážený pedagogický zbor!

            V mnohých smeroch sme všetci zažili veľmi náročný rok, avšak ani to nám nezabránilo v tom, aby sme sa  posúvali spoločne vpred. Jedna z oblastí, v ktorej  sme sa zlepšili je environmentálna výchova. V rámci projektu Zelená škola sme sa venovali téme odpady. Nie je to módna vlna, ale nevyhnutnosť, a to si naši žiaci  uvedomujú. V tomto školskom roku sme mali spoločný Deň Zeme, žiaci si vyskúšali rovesnícke vzdelávanie, navštívili skládku odpadov a  zberali vrchnáčiky, zubné kefky a baterky. Súboj to bol napínavý a pochvala patrí každému jednému žiakovi, rodičovi i pani učiteľkám, avšak víťaz môže byť len jeden.

            Víťazom druhého ročníka EKO-trieda sa stáva 4.A, ktorá si dnes pochutnala na výbornej torte.

            Nezabúdajme však, že víťazi sme istým spôsobom všetci, pretože hlavnou cenou je naša spoločná lepšia budúcnosť.

             

          • Poďakovanie

          • Milé deti,

            chceme sa Vám, Vašim rodičom a v neposlednom rade učiteľskému zboru veľmi pekne poďakovať, že nám pomáhate so zbieraním vrchnáčikov pre Ninku. Ste vedené  nielen k  ekológii, ale učíte sa pomáhať tým, ktorí to potrebujú. Teraz pomáhate malému dievčatku, ktoré musí cvičiť a veľa sa učiť, aby dobehlo ostatné detičky.

            Želáme Vám krásne prázdniny a veľa pekných zážitkov. Vrchnáčiky môžete šetriť a zbierať aj cez prázdniny, aby ste ich mohli po prázdninách priniesť čo najviac.

            Zo srdca Vám ďakujeme rodičia Ninky a Ninka.

          • Plavecký výcvik

          • V týždni od 13. júna do 17.  júna 2022 žiaci 6. a 7. ročníka absolvovali základný plavecký kurz na zlepšenie plaveckých zručností. 

             Kurz sa konal v priestoroch Mestskej plavárne v Pezinku pod vedením skúsených inštruktorov plávania. Žiaci boli rozdelení do dvoch skupín a počas celého týždňa zlepšovali svoje plavecké zručnosti. Pred samotnou výukou v bazéne žiaci absolvovali krátku rozcvičku okolo bazéna. Každý sa snažil a robil pokroky vlastným tempom. Najdôležitejšia bola radosť detí z pobytu vo vode, čo bolo na ich tvárach aj vidieť. Boli disciplinovaní, snaživí a každý urobil pokroky v technike plávania. Na konci výcviku boli zaradené zábavné súťaže, kde získal každý žiak  diplom a zakončili sme plavecký kurz zmrzlinou.

            Mgr. Boris Petrakovič

          • Cultivating green recipes

          • V mesiacoch marec až jún sa žiaci druhého ročníka zúčastnili medzinárodného projektu Cultivating green recipes pod záštitou programu Erasmus – E-twinning. Na projekte pracovali s kamarátmi zo Španielska, Poľska, Portugalska, Francúzska a Turecka. Počas týchto mesiacov si formou zábavných aktivít rozšírili slovnú zásobu a bližšie spoznali nové kultúry. Žiaci sa naučili predstaviť sa, predstaviť svoju školu, spoznali vlajky partnerských krajín, s kamarátmi z týchto krajín si vymenili projekty o tom, čo majú radi a nemajú radi, naučili sa pesničku v cudzom jazyku, ochutnali sladkosti typické pre konkrétne krajiny a v neposlednom rade si vymenili recepty, takže kúsok Francúzska, Katalánska, Poľska a Turecka si môžu žiaci ukuchtiť aj doma.Stretnutia boli plné zábavy, nových zážitkov a chutí. Veď pozrite sa sami.

            Mgr. Katarína Bodocká

          • Ockov kotlík

          • Rada rodičov pri ZŠ Šenkvice sa 11.6.2022 zapojila do milej obecnej aktivity - súťaže vo varení gulášu "Ockov kotlík". Náš tím síce umiestnenie nezískal, ale guláš všetkým chutil a hneď bol vypredaný 😊

            Ďakujeme rade rodičov a rodine Mekelovej za sponzorovanie celej akcie, ochotným rodičom za koláče a slané pochúťky, ktoré sa v stánku predávali. Výťažok z tejto aktivity, v hodnote 340€ bol venovaný škole.

          • MDD

          • 1.6.2022 sme spolu s deťmi zažili v škole úžasný deň plný zábavy a prekvapení. Rada rodičov v spolupráci s vedením školy a pedagógmi pripravili pre deti fantastické atrakcie. Mohli si vyskúšasť horolezeckú stenu, zápasenie sumo, jazdu na segway, lukostreľbu, jazdu zručnosti na kolebežkách, skákanie vo vreci a hod na cieľ. Mladší žiaci sa mohli vyšantiť na skákacom hrade, či zajazdiť si na poníkovi. Šikovné maminy a pani učiteľka Barbíriková vyzdobili usmiate tváričky krásnymi umeleckými dielkami. Občerstviť sa mohli deti pri opekačke a získané pečiatky za absolvovanie atrakcií mohli v bufete vymeniť za sladkosti, ako aj zdravé jabĺčka, mrkvu, či melón. Krásne zážitky a dobrú náladu navždy zachytil objektív zábavného fotenia.

          • Deň Zeme

          • Dňa 22.4. (druhý stupeň) a 29.4. (prvý stupeň)  sa v našej škole uskutočnil každoročný Deň Zeme. Minulý rok sme Deň Zeme realizovali formou stanovíšť a tento rok tomu nebolo inak. Stanovištia sme však tematicky pozmenili a venovali sme sa téme odpady. Či už chemický, textilný, potravinový, či elektro odpad, ktorý je pre nás aj nosnou témou v rámci projektu Zelená škola. Žiaci si tento deň užili a veríme, že si odniesli aj nové informácie, poznatky a  návyky.

          • "Slovenskô ako maľované"

          • Určite ste zaregistrovali, že každý zákazník predajne Lidl, ktorý si zakúpi v predajni Lidl tovar v hodnote minimálne 20 € vrátane DPH, obdrží pri pokladnici 1x balenie s nálepkami, ktoré obsahuje 5x nálepku a 1x hlasovaciu kartičku. Hlasovaciu kartičku je možné využiť na hlasovanie v súťaži „Vyhraj IT techniku pre svoju školu“.

            Účastníkmi súťaže sú všetky súkromné a verejné základné, stredné školy, ktoré sú rozdelené podľa počtu žiakov do 8 kategórií. Naša škola spadá do 7. kategórie 351 - 500 žiakov. V tejto kategórii je výhra 1x IT vybavenie podľa vlastného výberu v hodnote 30 000 eur s DPH. Zákazník môže svoj unikátny hlasovací kód v čase konania súťaže zaregistrovať na stránke www.malovaneslovensko.sk. .... alebo priamo cez tento link ....https://malovaneslovensko.lidl.sk/sutaz#vote--dynamic a odovzdať škole svoj hlas. Zákazník sa môže hlasovania zúčastniť aj opätovne každou obdržanou hlasovacou kartičkou. Pokúsme sa spoločne získať IT vybavenie pre našu základnú školu. Hlasovať za školu môžete od 2. mája do 30. júna 2022.

            Vopred Vám ďakujeme!

             

          • EKO - exkurzia

          • Dňa 25.5.2022 sme v rámci programu Zelená škola, kde rozpracovávame tému ODPAD, zavítali na skládku aj nášho šenkvického odpadu do FCC group v Trnave.

            Čo sme sa dozvedeli? Dozvedeli sme sa, ako sa zo skládky odvádza nebezpečný metán, ďalej čo plánujú na skládke zmeniť, prípadne rozšíriť do budúcna. Zistili sme, že každý vytriedený odpad z domácností sa ešte ručne dotrieďuje, aby sa dal čo najlepšie zhodnotiť a mnoho ďalších zaujímavostí. A kto skládku navštívil? Boli to Ekohrdinovia, ktorí si dali tú námahu a vytvorili svoj EKO-denníček. 2.A - Jakub Červenka, 4.A - Sandra Vašinová a Ema Kotesová, 4.B - Ema Michalková, 5.B - Barbora Červenková, Lucia Martišovičová, Matúš Nagy, Dorota Havránková a Damián Grúber. Rovnako to boli žiaci z 5.B, 8.B a 8.A, ktorí počas Dňa Zeme formou rovesníckeho vzdelávania vzdelávali spolužiakov, či už pri triedení odpadu, ohľadom využitia elektrospotrebičov alebo pri nakladaní s elektroodpadom a  niektorí žiaci z kolégia Zelenej školy. Veľmi si vážime, že na škole máme takýchto žiakov, ktorým nie je ľahostajné v akom prostredí žijú a ktorí sa snažia svojím správaním inšpirovať ostatných.

            Jana Hrnčiariková

          • Pytagoriáda

          • Dňa 29.3 a 30.3.2022 sa konalo okresné kolo Pytagoriády kategórie P3 - P8 (3. – 8.ročník).

            Súťaže sa zúčastnilo 21 žiakov, z ktorých 8 bolo úspešných riešiteľov.

            V kategórii

            P3 - Peter Köplinger a Teodor Lio

            P4 - Lukáš Krajčír, Eva Fidriková, Michal Vojtko, Jakub Kollár

            P5 - Andrej Skyba

            P8 - Natália Jánošíková.

            Tešíme sa, že máme v škole takýchto šikovných žiakov a všetkým srdečne gratulujeme.

          • Riaditeľské voľno

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            dňa 18.5.2022 bude udelené riaditeľské voľno žiakom 6. až 9. ročníka  z dôvodu testovania piatakov T5 2022.

            Títo žiaci budú automaticky odhlásení z obeda.

            Rozhodnutie o udelení riaditeľského voľna nájdete v prílohe tejto správy.

            Riad._volno_T5.pdf

            ​​​​​​​