• Rozlúčka s deviatakmi

          • Dnes sme sa rozlúčili s našimi deviatakmi krátkym programom a videom, ktoré si pripravili. Od školy dostali sladkú tortu. Prajeme našim deviatakom úspešný štart na stredných školách, ktoré si vybrali a veľa šťastia v osobnom živote. Dovidenia 

          • EKO - trieda

          • Milí žiaci, milí rodičia, vážený pedagogický zbor!

            V mnohých smeroch sme všetci zažili veľmi náročný rok, avšak ani to nám nezabránilo v tom, aby sme sa  posúvali spoločne vpred. Jedna z oblastí, v ktorej  sme sa zlepšili je environmentálna výchova. V rámci projektu Zelená škola sme sa venovali téme odpady. Nie je to módna vlna, ale nevyhnutnosť, a to si naši žiaci  uvedomujú. V tomto školskom roku sme mali spoločný Deň Zeme, žiaci si vyskúšali rovesnícke vzdelávanie, navštívili skládku odpadov a  zberali vrchnáčiky, zubné kefky a baterky. Súboj to bol napínavý a pochvala patrí každému jednému žiakovi, rodičovi i pani učiteľkám, avšak víťaz môže byť len jeden.

            Víťazom druhého ročníka EKO-trieda sa stáva 4.A, ktorá si dnes pochutnala na výbornej torte.

            Nezabúdajme však, že víťazi sme istým spôsobom všetci, pretože hlavnou cenou je naša spoločná lepšia budúcnosť.

             

          • Poďakovanie

          • Milé deti,

            chceme sa Vám, Vašim rodičom a v neposlednom rade učiteľskému zboru veľmi pekne poďakovať, že nám pomáhate so zbieraním vrchnáčikov pre Ninku. Ste vedené  nielen k  ekológii, ale učíte sa pomáhať tým, ktorí to potrebujú. Teraz pomáhate malému dievčatku, ktoré musí cvičiť a veľa sa učiť, aby dobehlo ostatné detičky.

            Želáme Vám krásne prázdniny a veľa pekných zážitkov. Vrchnáčiky môžete šetriť a zbierať aj cez prázdniny, aby ste ich mohli po prázdninách priniesť čo najviac.

            Zo srdca Vám ďakujeme rodičia Ninky a Ninka.

          • Plavecký výcvik

          • V týždni od 13. júna do 17.  júna 2022 žiaci 6. a 7. ročníka absolvovali základný plavecký kurz na zlepšenie plaveckých zručností. 

             Kurz sa konal v priestoroch Mestskej plavárne v Pezinku pod vedením skúsených inštruktorov plávania. Žiaci boli rozdelení do dvoch skupín a počas celého týždňa zlepšovali svoje plavecké zručnosti. Pred samotnou výukou v bazéne žiaci absolvovali krátku rozcvičku okolo bazéna. Každý sa snažil a robil pokroky vlastným tempom. Najdôležitejšia bola radosť detí z pobytu vo vode, čo bolo na ich tvárach aj vidieť. Boli disciplinovaní, snaživí a každý urobil pokroky v technike plávania. Na konci výcviku boli zaradené zábavné súťaže, kde získal každý žiak  diplom a zakončili sme plavecký kurz zmrzlinou.

            Mgr. Boris Petrakovič

          • Cultivating green recipes

          • V mesiacoch marec až jún sa žiaci druhého ročníka zúčastnili medzinárodného projektu Cultivating green recipes pod záštitou programu Erasmus – E-twinning. Na projekte pracovali s kamarátmi zo Španielska, Poľska, Portugalska, Francúzska a Turecka. Počas týchto mesiacov si formou zábavných aktivít rozšírili slovnú zásobu a bližšie spoznali nové kultúry. Žiaci sa naučili predstaviť sa, predstaviť svoju školu, spoznali vlajky partnerských krajín, s kamarátmi z týchto krajín si vymenili projekty o tom, čo majú radi a nemajú radi, naučili sa pesničku v cudzom jazyku, ochutnali sladkosti typické pre konkrétne krajiny a v neposlednom rade si vymenili recepty, takže kúsok Francúzska, Katalánska, Poľska a Turecka si môžu žiaci ukuchtiť aj doma.Stretnutia boli plné zábavy, nových zážitkov a chutí. Veď pozrite sa sami.

            Mgr. Katarína Bodocká

          • Ockov kotlík

          • Rada rodičov pri ZŠ Šenkvice sa 11.6.2022 zapojila do milej obecnej aktivity - súťaže vo varení gulášu "Ockov kotlík". Náš tím síce umiestnenie nezískal, ale guláš všetkým chutil a hneď bol vypredaný 😊

            Ďakujeme rade rodičov a rodine Mekelovej za sponzorovanie celej akcie, ochotným rodičom za koláče a slané pochúťky, ktoré sa v stánku predávali. Výťažok z tejto aktivity, v hodnote 340€ bol venovaný škole.

          • MDD

          • 1.6.2022 sme spolu s deťmi zažili v škole úžasný deň plný zábavy a prekvapení. Rada rodičov v spolupráci s vedením školy a pedagógmi pripravili pre deti fantastické atrakcie. Mohli si vyskúšasť horolezeckú stenu, zápasenie sumo, jazdu na segway, lukostreľbu, jazdu zručnosti na kolebežkách, skákanie vo vreci a hod na cieľ. Mladší žiaci sa mohli vyšantiť na skákacom hrade, či zajazdiť si na poníkovi. Šikovné maminy a pani učiteľka Barbíriková vyzdobili usmiate tváričky krásnymi umeleckými dielkami. Občerstviť sa mohli deti pri opekačke a získané pečiatky za absolvovanie atrakcií mohli v bufete vymeniť za sladkosti, ako aj zdravé jabĺčka, mrkvu, či melón. Krásne zážitky a dobrú náladu navždy zachytil objektív zábavného fotenia.

          • Deň Zeme

          • Dňa 22.4. (druhý stupeň) a 29.4. (prvý stupeň)  sa v našej škole uskutočnil každoročný Deň Zeme. Minulý rok sme Deň Zeme realizovali formou stanovíšť a tento rok tomu nebolo inak. Stanovištia sme však tematicky pozmenili a venovali sme sa téme odpady. Či už chemický, textilný, potravinový, či elektro odpad, ktorý je pre nás aj nosnou témou v rámci projektu Zelená škola. Žiaci si tento deň užili a veríme, že si odniesli aj nové informácie, poznatky a  návyky.