• Mlieko na školách

          • V stredu 28.9.2022 sme slávnostne oslávili svetový deň mlieka na školách. Celej aktivity sa úspešne zhostili deviataci. Prebehlo rovesnícke vzdelávanie, pri ktorom si deviataci overili vedomosti o mlieku a mliečnych výrobkoch u našich prváčikoch. Detí sa pýtali, čo mliečne výrobky obsahujú a prečo sú pre organizmus v primeranom množstve prospešné.

            Deviataci si pre žiakov vymysleli skvelé aktivity, kde nezabudli ani na správne triedenie obalov od mlieka, či ich komprimáciu na čo najmenší objem. Nezabudli sme ani na žiakov, ktorí sa učia v KIS, v technike a malej telocvični.

            Najväčší úspech však mala súťaž v rýchlosti vypitia pol pohára alebo plného pohára mlieka. Víťazom tejto súťaže sa stal Michal Figura z 9.B, ktorý plný pohár mlieka (2 dl) vypil za 3,5 sekundy:)

             

            Ešte raz ďakujeme všetkým zúčastneným a predovšetkým deviatakom, že takúto akciu pre nás pripravili.

          • Poďakovanie

          • Naša škola sa chce veľmi pekne poďakovať firme LiV-EPI,s.r.o. a Rade rodičov pri ZŠ Šenkvice za zakúpenie 12 kusov skriniek na mobilné telefóny, ktoré boli namontované v triedach 2.stupňa. Žiacke mobily budú počas vyučovania bezpečne uložené v týchto uzamykateľných skrinkách.