• Štvrtáci - výstavka ovocia a zeleniny

          • Žiaci 4.A a 4.B triedy si skrášlili triedy a chodbu krásnymi jesennými dekoráciami z ovocia, zeleniny a kvetov. Jesenné tvorenie sa všetkým veľmi páčilo a prinieslo deťom radosť z dobre vykonanej práce.

            Mgr. Dudášová

          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • 24.10. 2022 sme si pripomenuli Medzinárodný deň školských knižníc. Na hodinách  slovenského jazyka a literatúry sme si predstavili najvýznamnejšie knižnice zo sveta, rozprávali sme sa aj o slovenských knižniciach. Žiaci si získané vedomosti overili v kvíze.

            V rámci tohto dňa mali žiaci 4.- 6. ročníka besedu so spisovateľom Dávidom Králikom, ktorý zábavnými formami predstavil svoju najnovšiu knihu V jablku. 

            Žiaci deviateho ročníka si pripravili  čítanie s porozumením a kreatívne tvorenie pre žiakov prvého ročníka. Pani učiteľka Januchová nahrala pre prváčikov pieseň o Ježkovi.

          • Protidrogový vlak  

          • V stredu 19.10.2022 sme sa spolu s našimi žiakmi 7.-9. ročníkov zúčastnili projektu v oblasti protidrogovej prevencie s názvom „Protidrogový vlak“.  

            Ide o akciu, ktorá sa za účasti viacerých partnerov a najmä Polície mesta Pezinok pripravovala už dlhší čas a jej realizáciu posunula aj pandémia korona vírusu.   

            Sme radi, že projekt sa nakoniec podarilo zrealizovať a s veľkými očakávaniami sme dorazili na vlakovú stanicu v Pezinku, kde sa to celé odohrávalo. Na slepej koľaji bol pristavený vlak so šiestimi vozňami, ktorého cieľom bolo prostredníctvom zapojenia všetkých ľudských zmyslov efektívne zapôsobiť na návštevníka vlaku – teda na nás.  

            Cieľom programu bolo aj zisťovanie názoru žiakov na legálne a nelegálne drogy, či závislosti a inšpirovať žiakov k pozitívnym životným voľbám. Pomocou digitálnej projekcie, dialógu s výkladom a veľmi reálne zobrazenému výstavnému priestoru sa táto téma dostávala miestami ku žiakom naozaj veľmi blízko. Po 90 minútach strávených vo vlaku sme z neho vychádzali plní emócií a niektorí aj s množstvom otázok, ktoré v nás samotný projekt zanechal.  

            Otázkam a samotnej reflexii toho, čo sme videli a zažili a čo sme si z projektu odniesli, sa budeme so žiakmi venovať na samostatných triednických hodinách.  

            Povedať NIE v rozhodujúcej chvíli je aktom odvahy a správnej životnej voľby.  

          • Výstava šarkanov, strašidiel a svetlonosov

          • Vážení rodičia a milí žiaci,

             srdečne Vás pozývame na príjemne strávené popoludnie v našej škole, ktoré sa uskutoční 26.10.2022 od 16:00 hod. do 18:00 hod.

            Súčasťou dňa bude kultúrne vystúpenie detí z ŠKD, súťaž a výstava zapálených svetlonosov, strašiakov a šarkanov. Žiaci môžu svoje výtvory priniesť do 25.10.2022, ktoré odovzdajú triednym pani učiteľkám.

            Výstava, vyhodnotenie strašiakov,  šarkanov a svetlonosov sa uskutoční o 16:00 hod. na trávniku pred budovou školy. Pre rodičov a  žiakov  budú pripravené rôzne sprievodné aktivity – swap oblečenia, workshopy ručných prác (háčkovanie, pletenie, výzdoba medovníkov, pečenie oblátok a mnohé ďalšie).

            Čaká Vás aj jablkové hodovanie.  

            Chceme vás touto cestou poprosiť, aby mamičky napiekli zdravé koláčiky pre svoje detičky.

            Koláčiky môžete priniesť v deň akcie v priebehu dňa do 15:45 hod.

            Tešíme sa na Vás!

            Kolektív základnej školy

          • Na zdravej výžive nám záleží

          • V piatok 14.10.2022 sa na našej škole uskutočnil deň zdravej výživy. Žiakov sme vopred informovali o tom, že bude vhodné, ak si na desiatu prinesú niečo zdravé a stalo sa :)

            Deti si v mnohých triedach priniesli zdravú výživu nielen pre seba, ale aj pre ostatných spolužiakov. Dievčatá z kolégia Zelenej školy pripravili ovocný šalát, humusovú nátierku z cíceru, ktorá všetkým chutila.

            Deviataci pomohli s čistením jabĺk a mrkvy. Pre mladších žiakov pripravili  aktivity s tematikou zdravej výživy. Hrali sa so žiakmi pexeso s Evičkou, sudoku so siedmakmi a dávali aj kvízové otázky pre najmenších. Po 3 prestávkach sme úspešne všetku zdravú stravu „spracovali.“ Všetkým všetko chutilo...

            Veľmi pekne ďakujeme aj za pomoc rodičom, či už pri výrobe pokrmov doma s deťmi, alebo aj za prípravu násteniek a materiálov, ktoré mali žiaci z kolégia pre spolužiakov pripravené.

            Bol to opäť jeden úžasný a ešte aj zdravý deň.

          • Beseda s astronómom

          • Dňa 13.10.2022 do tried štvrtého ročníka zavítala nevídaná návšteva - astronóm. 

            Pán astronóm prišiel našim deťom na hodinu prírodovedy, porozprávať zaujímavosti zo sveta vesmírneho. Čas vtedy bežal rýchlejšie ako inokedy, deti pozorne sledovali a kládli veľa rozmanitých otázok. Bolo zrejmé, že téma vesmíru ich veľmi oslovila. 

            V mene pedagógov i detí  chceme poďakovať pánovi Paulechovi, za "fantastický" čas, ktorý venoval našim deťom. 

            Tešíme sa na ďalšie stretnutie... 

             

          • 7.A si vyhrnula rukávy a vyčistila  priestor v exteriéri školy

          • V piatok sa žiaci 7.A triedy rozhodli spolu s triednou pani učiteľkou, že  spoločne vyčistia priestor pri škole, kde sa nachádzalo veľmi veľa odpadu. Spoločne aj s niektorými rodičmi, ktorí im prišli pomôcť, nakladali vozík odpadom. Bola to práca, ktorá ich stála určite nielen veľa síl, ale aj sebazaprenia. Hlavne, ak nemáte  kladný vzťah k hmyzu a rozkladnému procesu.
            Siedmaci sa držali bravúrne a prácu robili s veľkým nasadením, za čo by sme ich chceli pochváliť a poďakovať im. Ste super siedmaci!